Hans Ouwerkerk

Al meer dan 22 jaar beweeg ik mij op de terreinen van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing. Eerst als journalist/verslaggever bij dagblad Cobouw, later als senior redacteur/communicatieadviseur en partner bij ECORYS Rutten Communicatieadvies. In 2008 ben ik met Ouwerkerk Tekst & Advies begonnen.

 Waarom?

Omdat het altijd mijn droom is geweest om een eigen bedrijf te hebben. Zelf je koers bepalen en samen met een klein team van medewerkers aansprekende communicatiemiddelen bedenken en realiseren. Dat spreekt mij erg aan.

 Wat doe je als je niet werkt?

Dan doe ik leuke dingen met mijn gezin. Wandel graag en veel met onze Australische Kelpie Yara en maak met mijn vrienden muziek in de band Klunk. En verder houd ik erg van voetbal en vooral van mijn cluppie Feyenoord.


 

IJlien Havenaar

Geboren in 1985 ben ik er dus een van de patatgeneratie, generatie Y oftewel een net-niet millenial.. plak er een etiketje op, maar feit is dat vanaf mijn vroege middelbareschooltijd internet zijn intrede deed en daarna nooit meer is weggegaan. Op het communicatievlak heeft online en specifiek social mijn interesse. Ik vind het heerlijk om nieuwe media te ontdekken en te bekijken hoe deze techniek zowel zakelijk als privé in je voordeel kan werken. Vooral de manier waarop online en offline communicatie elkaar kunnen versterken vind ik erg interessant. Daarnaast heb ik een grote liefde voor schrijven en de Nederlandse taal, die ik gelukkig in mijn werk heel goed kwijt kan!

 Wat doe je bij Ouwerkerk Tekst & Advies?

Ik houd mij dagelijks bezig om samen met Hans en onze opdrachtgevers mooie communicatieve producten neer te zetten, die bijdragen aan het doel en aansprekend zijn voor de verschillende doelgroepen. Ik schrijf teksten, geef communicatieadvies en ondersteun bij communicatietrajecten.

 Wat doe je in je vrije tijd?

Dan ben ik thuis bij mijn gezin, we hebben twee zoons (2007 en 2014) en die houden ons flink bezig. Als hobby maak ik elke week video's voor mijn YouTube-kanaal. Om te ontspannen en achter mijn schermpjes weg te zijn, volg ik wekelijks yoga-lessen. En oh ja, we houden van lekker eten en nieuwe recepten uitproberen!

 

 

Robbert Roos

Ik ben 44 jaar en schrijven vind ik geweldig om te doen. Juist het vertalen van de boodschap van een opdrachtgever in een pakkende tekst is een uitdaging die ik telkens opnieuw graag aan ga.

 Wat doe je bij Ouwerkerk Tekst & Advies?

Ik hou mij vooral bezig met het schrijven van verkoopteksten van woningen. Deze teksten onderscheiden zich van andere verkoopteksten omdat wij daarin veel meer de woonbeleving benadrukken. Verder schrijf ik teksten voor websites en brochures.

 Waar kunnen ze je wakker voor maken?

Een fijne jamsessie met mijn band. In mijn vrije tijd speel ik drums. En daarnaast fotografeer ik graag.

   

Marit Nikerk-Ruijters

Ik ben graag met verhalen bezig. Ik verslond boeken als kind en koos een studie die bij mijn hobby paste: Film- en Literatuurwetenschap. Inzicht krijgen in andermans vertellingen en het interpreteren van teksten (in literatuur, film en kunst) sprak mij enorm aan. Na mijn studie ging ik aan de slag als journalist. Ik vind het fijn om anderen op weg te helpen door mooie, inspirerende teksten te schrijven. 

 Wat doe je bij Ouwerkerk Tekst & Advies?

Ik werk aan drie lokale  kranten: Groot Rijswijk, de Delftse Post en de 3B-krant. Als output manager bekijk ik welk nieuws er in de krant komt en vul ik vervolgens in een kort tijdsbestek de pagina's met leuke, mooie en boeiende redactieartikelen.

 Wat doe je in je vrijetijd?

Dan ben ik vaak te vinden in het theater als speler, danser, choreografe of grimeuse. Ik vind het geweldig om gezamenlijk een verhaal te creëren om het publiek te vermaken én aan het denken te zetten. Verder vind ik het gezellig om met vrienden af te spreken of een avondje thuis film te kijken met mijn man en de kat op schoot.